Tuesday, July 17, 2012

Limonlu Jöle Tarifi

 ♥ ES-SELÂMÜ ALEYKÜM ♥



Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla.




 Meal:






“Yerküre kendine kendine has sarsıntısıyla sallandığı, toprak ağırlıklarını  dışarı çıkardığı, Ve insan “ne oluyor buna!” dediği vakit, işte o gün (yer) haberlerini anlatır.Rabbinin ona bildirmesiyle. O gün insanlar amellerini görmeleri(karşılığı almaları) için darmadağınık geri dönüp gelirler. Kim  zerre miktarı hayır  yapmışsa onu görür. K im de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.” (Zilzal suresi)






Malzemeler:








  • 2 pkt. Hazır jöle(tarifine göre)














  • Yarım limonun suyu ve rendesi














  • 1 paket kremşanti














  • 1 su bardağı süt



















Yapılışı:  Önce jöleyi hazırlayın.  Önceden hazırladığımız yarım limonun suyunu ve rendesini ilave edin. Kremşantiyi  yaptıktan sonra jöleyle karıştırıp güzelce yedirin. Ve bu  karışımı borcama alıp buzdalabında en az 6 saat kadar dinlendirin. Göreceksiniz jöle üstte kremşanti altta kalmış olacakJ harika bir görüntü oluyor. Akşamdan yapılmalı yapılacaksa da.






Not: vişneli jöle alıp vşneli de yapabilirsiniz nasıl isterseniz keyfinize kalmış…






Afiyet, Şifa olsun:))






 






 

No comments:

Post a Comment